Samenvatting les 2. Het limietbod.

Er zijn in principe maar twee limiet biedingen:

  • Een sprong in de openingskleur: 4+ kaart steun en 10-11 punten, maar een 4-kaart in een hoge kleur die op 1-hoogte geboden kan worden mag niet worden overgeslagen.
  • Of het 2SA antwoord, 10-11 punten en een regelmatige verdeling, ook hier geldt dat je een 4-kaart hoog die je nog op 1-hoogte kan bieden niet mag overslaan.

Ook in de 2e biedronde kan er een limietbod worden gegeven. Dit noemen we dan een uitgesteld limietbod.

Troeftrekken:
Bij het spelen van troefcontracten heeft dit een hoge prioriteit. Je wil voorkomen dat de tegenstanders aftroevers gaan maken in hun korte kleur.
Belangrijk: het tellen van de troeven. Voorkeur: tel hoeveel troeven de tegenstander heeft en kijk hoe vaak ze bekennen, totdat alle vijandelijke troeven weg zijn.

Tip: trek niet alle troeven als de hoogste troef bij de tegenstanders blijft zitten. Het kost jou twee troeven om die ene op te halen die ze toch wel gaan maken.

Let op hoe je de troefkleur speelt. Vaak is het goed naar de honneur(s) toe te spelen. Let goed op of je vaak genoeg kan oversteken om eventueel meerdere keren naar de honneur(s) toe te spelen. Afhankelijk van het aantal troeven dat je bezit kan je soms ook van een serie honneurs met de hoogste beginnen.

Huiswerk les 2 met antwoorden:
Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab
Powerpoint les 2:

Klik op deze link om de powerpoint te downloaden: les 2

Terug naar overzicht